Vorderingen werkzaamheden Vlinderhart

Gepubliceerd door Hart van Voorkoop op

De winter loopt op zijn laatste benen, hopelijk net als Corona. Tijd voor nieuwe ontwikkelingen in het Hart van Voorkoop.

In het eerste weekend van maart was er weer hard gewerkt. Iedereen weer erg bedankt voor alle geboden hulp! Er was zelfs zo hard gewerkt dat het 2egeplande weekend kon worden afgezegd. Het resultaat: zie boven.

Het laagste punt is iets afgegraven zodat bij grote regenval regen in die kuil kan worden opgevangen net zoals op andere plekken rondom Hart van Voorkoop. Met het afgegraven zand is een heuveltje gemaakt waar nu trots 20 vlinderstruiken in verschillende kleuren droge voeten houden.

De helft van het terrein is gefreesd en ingezaaid met een zaadmengsel voor vlinder- en bijenbloemen. Een gigantisch plukveld. Er zijn ruim 40 bloeiende struiken geplant, er is een takkenrail voor vogels en kleinere beestjes en het insectenhotel heeft een onderverdieping gekregen voor 4 egelfamilies.

Er komt nog een boomstam op het gras te liggen zodat je daar perfect kunt picknicken en genieten van alle bloemen. Kortom: laat de zomer maar komen. Dat wordt genieten!