NIEUWSBRIEF 12 – Buitenspeeldag

Gepubliceerd door Hart van Voorkoop op

Nieuwsbrief 12 – Mei 2019
Hierbij de nieuwste Hart van Voorkoopnieuwsbrief in je mailbox met de laatste informatie over de drie terreinen en meer.

Zondag 16 juni Buitenspeeldag met een zomermarkt, een buitencafé, picknick en barbecue. Meedoen met de barbecue? Meld je aan voor 5 juni!. Ken je mensen die op de hoogte gehouden willen worden? Informeer over ons project en hier kan je je inschrijven.
Buitenspeeldag
Het terrein Speelhart is zo goed als klaar! Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet. Zo gaan we nog een houten betimmering maken rond de boom bij de jeu-de-boulesbaan en wordt de wilgentenentunnel nog afgemaakt, maar het ‘bouwwerk’ is klaar.
Daarom gaan we zondag 16 juni (Vaderdag) een leuke Buitenspeeldag organiseren! Deze dag duurt van 13.00 tot 18.00 uur.

We gaan er een spannende dag van maken! Voor de kinderen zetten we een speurtocht uit over de 3 terreinen met vragen, puzzeltjes en mogelijk een schat die opgespoord moet worden.

De ouderen kunnen intussen een balletje gooien op de jeu-de-boulesbaan, misschien maken we er wel een wedstrijdje van, dus neem de ballen mee!
  Zomermarkt Ruim je zolder en schuur op, zoek het kinderspeelgoed uit en ruim de kledingkast op. Tuinplantjes, stekjes of zaailingen over…? Je kan je spulletjes verkopen op (je eigen) kleedje langs het wandelpad.
  Buitencafé Op terrein Tuinhart komt een echt Buitencafé waar je koffie/thee en limonade kunt kopen, misschien wel met taart…. opbrengsten zijn voor de kas van Hart van Voorkoop. Dus vind je het leuk om te bakken voor Hart van Voorkoop? Laat het ons weten.
  Picknick en Barbecue Op het basketbalpleintje of Speelhart terrein gaan we picknicken en barbecueën met o.a. heerlijk (Halal) vlees van Atlas. Geef je hiervoor op voor 5 juni! Kosten: €5,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Dan kunnen wij kijken hoeveel we moeten inkopen. Net als vorig jaar breng je je eigen bord, bestek, stoel en drinken mee. De rest verzorgen wij. Ieder die zich aanmeldt krijgt een polsbandje mee zodat zichtbaar is wie mee mag eten……..😉 Indien er niet genoeg aanmeldingen zijn, zal de barbecue niet doorgaan.

Exacte tijden volgen nog, maar voor nu: Wie wil helpen bij het Buitencafé? Hier hebben we de heerlijkste creaties nodig, maar ook stoelen en tafels….. Als je mee wilt picknicken / barbecueën, geef je op voor 5 juni! (€5.00 pp)
Regentonnen
Er is veel belangstelling voor de tweede ronde van het project Regentonsubsidie! Intussen hebben al 8 nieuwe huishoudens zich opgegeven voor een of meerdere regentonnen en 1 voor ‘tegels eruit-groen erin’. Er is gecheckt bij het waterschap en we mogen nog een aanvraag indienen namens de Stichting! Dus wie o wie wil er nog meedoen binnen Voorkoop? Vertel het tegen je buren en kennissen in de buurt. Geef aan of je mee wil doen voor zaterdag15 juni 2019.

– Heb jij hulp nodig bij het installeren van de regenton of wil je andere Voorkopers helpen met het plaatsen van de regenton? Laat ons dit weten! Dan kunnen we kijken of we elkaar kunnen helpen.
Waterpomp op Tuinhart
Er is een tweede waterpomp aangelegd om de planten en struiken in de moestuinen op Tuinhart te bewateren, zodat daar de mooiste groente en fruit kunnen groeien. Nadat de puls is geslagen, werd de pomp vakkundig aangelegd en getest. Deze pomp is speciaal aangelegd voor de moestuinen en zal hier ook alleen voor worden gebruikt in tegenstelling tot de (speel)waterpomp op het Speelhart. Waar kinderen de spannendste stroompjes kunnen maken.

Ook een moestuintje? Meld je aan op hartvanvoorkoop@gmail.com!