Nieuwsbrief 6 – December2018

Gepubliceerd door Hart van Voorkoop op

Nieuwsbrief 6 – December2018

Hierbij de zesde nieuwsbrief boordevol nieuws over Hart van Voorkoop; de laatste klusdag van dit jaar is achter de rug. Maar er is nog veel meer (goed) nieuws te melden!

Ken je mensen die op de hoogte gehouden willen worden? Informeer over ons project en hier kan je je inschrijven.

Klusdag zaterdag 1 december gaat niet door

Komende zaterdag, 1 december, gaat de geplande klusdag in Voorkoop NIET door.

Afgelopen zaterdag was er een klusdag om het Vlinderhart (voorheen terrein van de Vrijstadhal) en Tuinhart (waar eerst de KWA-school stond) te voorzien van fruit zodat het kan aarden voor de vorst én om de buurt op te schonen.

Het goede nieuws is dat dat klaar is. Heel veel fruit is geplant; denk aan bramen, frambozen, kruisbessen, zwarte, rode en blauwe bessen, wijnbessen en vlierbessen. Ook is de jeu-de-boulesbaan gereedgemaakt voor het leggen van de ondergrond en hebben mensen de omgeving rond Hart van Voorkoop schoon gemaakt.

Daarom is het niet nodig zaterdag 1 december nog te komen klussen.

De klussen zijn gedaan door de trekkers van de Stichting Hart van Voorkoop. Graag hadden we een helpende hand gehad en wat extra gezelligheid. In maart 2019 willen we verder gaan met de herinrichting van de terreinen, zoals de moestuin etc. en hopen dan veel medebewoners van onze mooie wijk te zien!

Nieuwjaarsgroet 6 januari

Zullen we op 6 januari 2019 gewoon nog eens bij elkaar komen om rond een vuurtje, en onder het genot van een oliebol, warme chocolademelk, glüwein en wie weet wat voor heerlijkheden ons Hart van Voorkoop het nieuwe jaar in te luiden?
Zullen we ons weer verzamelen op het parkeerterrein achter de Schapebloem (waar ook de BBQ was)?
De BBQ viel in de smaak en iedereen was nog lang niet uitgekletst.OK. Afspraak. 6 januari 2019 tussen 13u00 en 15u00 een hartverwarmende borrel (ook zonder alcohol)

Februari 2019 inloopavond over Hart van Voorkoop

In februari 2019 zullen we een inloopavond houden over Hart van Voorkoop. Hier zullen we laten zien wat we sinds de eerste bijeenkomst gedaan hebben en wat we nog van plan zijn. En daar horen we graag ook ideeën van jou.Over de verdere inrichting van de terreinen, want het Hart van Voorkoop is van en voor alle Voorkopers. En alleen samen kunnen we er een succes van maken!

Eerder ideeën aangeven kan natuurlijk ook. Mail deze naar hartvanvoorkoop@gmail.com.

Maart 2019 weer aan de klus

We zitten boordevol plannen om Hart van Voorkoop nog mooier en aantrekkelijker te maken. Maar in februari kan je ook jouw idee doorgeven. Maar deze goede ideeën moeten ook worden gerealiseerd. Hiervoor zijn fondsen geworven, maar hebben we ook jouw hulp nodig. In de nieuwsbrief van februari/ maart en op onze website komt een (klus) kalender. Daar kan je zien wat er wanneer gedaan wordt. Vind je het leuk om mee te helpen, je hart voor Voorkoop te tonen en samen met je buren gezellig iets moois te maken? Help dan mee!

Website hartvanvoorkoop.nl

Dat Hart van Voorkoop een eigen email-adres heeft weten de meesten wel. Maar we hebben ook een website: https://hartvanvoorkoop.nl/.
De site wordt regelmatig bijgehouden en is zeer de moeite waard om af en toe eens te bekijken. De Nieuwsbrief komt één keer per paar maanden, maar alle nieuws tussendoor en foto’s zijn via de site bij te houden.

Voor nu:

  • praat dit rond,
  • reserveer 6 januari tussen 13u00 en 15u00 voor de buurtborrel
  • doneer op onze rekening
  • kom met ideeën voor de verdere invulling van de terreinen
  • meld je aan als actieve vrijwillger.