Nieuwsbrief 4 – oktober 2018

Gepubliceerd door Hart van Voorkoop op

logo Hart van Voorkoop

Nieuwsbrief 4 – Sept 2018

De eerste fase van het opknappen van ‘Kaardebol’ is achter de rug. Maar er is nog veel meer (goed) nieuws te melden!

Ken je mensen die op de hoogte gehouden willen worden? Informeer over ons project en hier kan je je inschrijven.

Buurtbarbecue

1 september 2018: mooi weer en Anja (en haar Wim), Danny en Nicole waren al vroeg in de weer om alles in gereedheid te brengen. Met een opkomst van bijna 40 mensen zijn we niet ontevreden. Het eten was lekker en de sfeer was uitstekend.

Heel leuk om te zien hoe mensen uit de wijk elkaar niet leken te kennen maar toch gemeenschappelijke dingen houden als oude buren, zelfde opleiding of werkgever, hobby’s enz. Bijna unaniem werd gevraagd om een herhaling. Dit gaan we dus vaker doen! Nee, niet maandelijks, maar hopelijk wel jaarlijks.

Interesse gemeenteraadsleden

Het geplande bezoek kon niet doorgaan omdat er die avond een gemeenteraadsvergadering was. Dat er echt belangstelling is, blijkt uit het onverwachte bezoek van wethouder Joost Reus aan terrein Kaardebol. Hij was zeer onder de indruk van het resultaat, maar vooral dat dit met buurtbewoners in een paar zaterdagen is gebouwd. Terecht onder de indruk! Helemaal terecht!

Straatwerk

Jullie moeten echt een keer gaan kijken. De gemeente heeft haar best gedaan en de bestrating rond het terrein Vrijstadhal ligt er weer strak bij. Zowel bij het basketbalveld, als het wandel-/fietspad dat erlangs loopt zijn aangepakt.

Tegels zijn vlak gelegd, nieuwe tegels gelegd, onkruid verwijderd en oude rommel opgeruimd.

Opgeknapt terrein Kaardebol

Week 1: De grootste paal wordt met man en macht vastgezet.
Week 2: Het begint al aardig vorm te krijgen.
Nu…: Kom maar eens kijken!

Onder leiding van Rutger en Nelleke van Persimoen -maar met veel buurthulp- is er op een drietal zaterdagen (en tussendoor!) gewerkt aan de beweegtoestellen op terrein Kaardebol. En het resultaat mag er zijn! Niet alleen het resultaat wat zichtbaar, tastbaar, speelbaar is, maar ook de gezelligheid en de nieuwe contacten die weer zijn opgedaan.

Alle klussers: veel, heel veel dank.

Maar zijn we nu klaar? Nee echt niet! Er past nog veel meer op het terrein, en er komt ook nog veel meer….
Om te beginnen: een jeu-de-boulesbaan. Het hout voor de afbakening -de randen- hebben we al en dat willen we graag (is niet zo heel veel werk) op de ochtend van zaterdag 13 oktober op zijn plek leggen en ingraven. Dus wie nog een keer wil helpen: noteer de datum en meld je aan!
En verder is er nog een heuvel gepland met een waterpomp, wandelpaden en fruitstruiken. Maar de kas is leeg; daarvoor moeten we eerst weer geld inzamelen.

Officiële opening zondag 14 okt 12:00!

De toestellen zijn klaar, de hekken zijn weg en alles is officieel goedgekeurd! Er kan dus gespeeld en gefitnest gaan worden.

De officiële aftrap daarvoor is op zondag 14 oktober om 12.00 uur.

Er is voor zondag gekozen omdat veel jeugd op zaterdag naar voetbal, scouting, ballet, enz. is een ook voor de ouders zaterdag een drukke dag is. De burgemeester en de jeugdburgemeester zijn gevraagd voor de opening. Daarnaast zal er een workshop worden gegeven door Fabian Pasman van ‘Healthy by fitness’. Dus kom met je kinderen of die van de buren (of leen er een paar), trek je sportkleren aan en kom naar de opening. Wij zorgen voor bubbels!

Moestuintjes

Het terrein is gemaaid. Nu maak hopen dat het gras alsnog opkomt, nu er wat regen is gevallen. Inmiddels zijn er 6 gegadigden die een moestuintje willen op het terrein van de KWA, maar dat hoeft niet de eindstand te zijn.

Jammer genoeg is het nog niet gelukt om een ‘trekker’ te vinden en om de ploeg bij elkaar te krijgen om afspraken te maken. Kom op, Voorkoop, laat je niet kennen!
Heb je ook interesse in moestuintjes? Meld je aan via de mail.

Bankjes

Op het basketbalveld zijn al twee bankjes geplaatst. En een prullenbak. Er komen nog twee bankjes bij, maar die moeten eerst besteld worden; ze waren bij de gemeente niet meer op voorraad.

Direct de 1e dag al zijn de bankjes al in gebruik genomen. Het zonnetje hielp daar natuurlijk wel bij.

Maar nou niet gaan klagen over hang-ouderen.

Subsidieaanvragen

Na veel, heel veel moeite (Yvonne: petje af voor je doorzettingsvermogen) zijn de aanvragen de deur uit. Naar de Provincie en naar het Oranjefonds. Beide partijen reageren in eerste instantie positief: de aanvragen zien er perfect uit en passen helemaal bij hun doelstellingen. Maar het is natuurlijk nog wel afwachten of dit ook leidt tot een financiële bijdrage.

Hopelijk komt dat nog dit jaar, want dan willen we direct door met de wensen op de Kaardebol. En wie weet wat er nog aan geld overblijft voor de andere terreinen. Voor bijv. een vlinderhotel en een ooievaarsnest op het terrein Vrijstadhal. En voor nog meer fruitbomen en -struiken.

Stichting Hart van Voorkoop

Vrijdag 27 september was het zover. Yvonne Brouwers, Jos Vermeulen en Frans de Bruijn verschenen in hun paasbeste kleren bij de notaris om de stichtingsakte te tekenen (‘te passeren’ in vaktaal). We zijn nu dus officieel een stichting. Wat het mogelijk maakt (eindelijk) een eigen bankrekening te openen en wat het bij een aantal partijen makkelijker maakt een subsidieaanvraag te doen. Er zijn namelijk partijen die alleen aanvragen van een vereniging of stichting in behandeling nemen.

Zwerfvuil

Hart van Voorkoop is mooier zonder zwerfvuil en daar willen we wat aan gaan doen! Een aantal buurtbewoners heeft zich al gemeld. Gemeente wil wel prik- en grijpstokken en vuilniszakken verstrekken en afspraken maken over het ophalen van de volle zakken. We zoeken nog wel een buurtbewoner die dat wil gaan coördineren. Maar dat komt goed, zeker weten.
Hoe dan ook: binnenkort is alles om door een ringetje te halen; de glans glimt je dan tegemoet en mensen staan in de rij om in Voorkoop te mogen wonen!

Kleurrijk wonen

Nog zo’n enthousiaste partij. Veel huurwoningen rond de Kaardebol zijn van Kleurrijk Wonen en ook zij zijn zeer enthousiast over onze initiatieven. Binnen dat wat mag en mogelijk is zoekt de directie nu naar een geschikte vorm om een steentje (of een bankje, een struikje, boompje, wandelpadje, enz.) bij te dragen.

Website hartvanvoorkoop.nl

Dat Hart van Voorkoop een eigen email-adres heeft weten de meesten wel. Maar we hebben ook een website: https://hartvanvoorkoop.nl/.
De site wordt regelmatig bijgehouden en is zeer de moeite waard om af en toe eens te bekijken. De Nieuwsbrief komt één keer per paar maanden, maar alle nieuws tussendoor en foto’s zijn via de site bij te houden.

Voor nu:
praat dit rond,
blok je agenda voor zaterdagochtend 13-10: weer lekker klussen
reserveer 14 oktober 12:00 voor de officiële opening
meld je aan als actieve vrijwilliger.