Inrichting Vlinderhart

Gepubliceerd door Hart van Voorkoop op

Speelhart is grotendeels klaar, Tuinhart wordt steeds meer ingevuld, maar alleen Vlinderhart is nog vrij kaal. We gebruiken de wintermaanden om plannen te maken hoe we dat terrein aantrekkelijker kunnen maken voor vlinders, bijen, vogels, maar zeker ook aantrekkelijker voor de buurtbewoners. We zijn al eens wezen kijken bij een grote Vlindertuin die in Tiel is aangelegd en misschien kunnen we wat van het ontwerp en de geselecteerde planten gebruiken.

Zodra we wat ideeën hebben zal dat aan de buurt (en aan de gemeente) worden voorgelegd.

Bloemen en boompjes

Op Vlinderhart hebben een paar bomen de droge zomer niet overleefd. Die zijn inmiddels vervangen door nieuwe bomen. Er staan tussen de appels en peren nu ook 3 pruimenbomen die komend jaar al vrucht kunnen dragen.

Ook op Speelhart hebben enkele fruitstruiken het niet overleefd. De opengevallen plekken zijn ook daar inmiddels opgevuld. Maar dan met rozenbottels. Daar zijn meerdere rassen in, maar er is gekozen voor een ras met mooie witte bloemen en grote bottels.
Heerlijk om in het najaar jam van te maken. Of siroop, of thee, of …..

Om in het voorjaar insecten al te kunnen helpen zijn er op Vlinderhart en Tuinhart nu ook al een groot aantal bloembollen geplant. Ze vermeerderen zichzelf, dus de insecten en wij kunnen er jarenlang van genieten.