Officiële opening fase één Hart van Voorkoop

Gepubliceerd door Hart van Voorkoop op

Zondagochtend 14 oktober is het beweeg- en speelterrein in wijk de Voorkoop feestelijk geopend.
De jeugdburgemeester Ruben van Doorn en wethouder Joost Reus gaven de aftrap door het klimtoestel in te klauteren om het vlaggetjeslint door te knippen.
De belangstelling was groot! Zeker 35 kinderen en evenveel ouders deden daarna enthousiast mee aan de warming up en workshop die door Fabian Pasman werd gegeven. Hierna klommen alle kinderen het klimtoestel in om met zijn allen bellen te blazen.

Ook werd er getekend en geknutseld en mocht men  een passende naam voor het terrein verzinnen, nu wordt het nog steeds de Kaardebol genoemd maar de school van die naam is al jaren verplaatst.

Ook mocht men meedenken over de verdere inrichting van het terrein want we zijn nog niet klaar vertelde een lid van de bewonerscommissie. “We hebben subsidie gekregen van het Oranjefonds, hiermee gaan we de klimberg met waterpomp realiseren en de jeu-de-boulesbaan aanleggen, ook Kleurrijk Wonen levert een bijdrage in de vorm van gereedschap om het terrein te onderhouden.
Én we verwachten ook nog subsidie van de Provincie Gelderland en daarmee kunnen we ook de terreinen Vrijstadhal en Koning Willem Alexander gaan ontwikkelen. De bewonerscommissie van, inmiddels, Stichting Hart van Voorkoop is apetrots op wat de bewoners hier hebben neergezet en popelen om de terreinen verder te ontwikkelen!
Wordt dus vervolgd!

Categorieën: Nieuws