Nieuwsbrief 3 – augustus 2018

Gepubliceerd door Hart van Voorkoop op

logo Hart van Voorkoop

Met de buurt-BBQ én met de start van de werkzaamheden aan het terrein Kaardebol vlak voor de deur nog even een laatste update. Ken je mensen die op de hoogte gehouden willen worden? Informeer over ons project en hier kan je je inschrijven.

Start Kaardebol

Kijk nog even hoe het er nu uitziet; op zaterdag 8 september a.s. start het opknappen van het voormalige terrein van de Kaardebol en daarna ken je het niet meer terug! Er komen o.a. klimbomen, een heuvel met een waterpomp, en een jeu-de-boulesbaan. Niet alles in één keer, maar het komt er wel!

Met hulp van zoveel mogelijk buurtbewoners. Mannen en vrouwen die kunnen helpen met sjouwen, boomstammen ontschorsen, graven slijpen of boren. Maar ook handjes voor een kop koffie of thee, een schouderklopje of een pleister zijn nodig en welkom. We hebben ook jouw hulp nodig, want zonder deze hulp gaat het terrein er niet komen! Meld je aan.

Je kan helpen op zaterdag 8 en/ of 15 september, we beginnen om 9.00 uur
Ja, ik meld mij aan bij locatie Kaardebol!

Buurtbarbecue (kinderen gratis)

Er hebben zich vrijwilligers gemeld voor de organisatie (Anja en Danny) en die zijn keihard aan de slag. De datum was al bekend: zaterdag 1 september 2018!

Inmiddels zijn er kleurige flyers rondgebracht zodat iedereen zich kan opgeven. Strookje invullen, afgeven bij Anja op de Linnaeuslaan 69 en even contant betalen.

Inmiddels zijn er al voldoende aanmeldingen om de BBQ te laten doorgaan.

En als kersje op de taart: we hebben besloten dat kinderen tot 15 jaar gratis mogen mee-eten.

Interesse gemeenteraadsleden

Er is veel belangstelling voor dit redelijk unieke project. Van twee kanten hebben gemeenteraadsleden en wethouders aangegeven op bezoek te willen komen. Nou ze zijn welkom! 20 september ’s avonds (tenminste, als het weer niet tegenzit). Dus wanneer je donderdagavond enthousiaste mensen ziet fietsen en lopen, dan zijn zij/wij dat.

Het terrein van de vroegere KWA

We hebben genoten van een geweldige mooie, warme zomer. Misschien iets te warm en iets te droog. Want het ingezaaide gras had daar niet van terug; dat dacht: ‘groei zelf maar!’ We gaan kijken wat we daaraan kunnen doen. De zandbak is wel speel-klaar en er ligt zelfs een mooie grote boomstam als zitplek.
En er zijn ook al enkele enthousiaste buurtbewoners die op het veld ook wel moestuintjes willen gaan aanleggen. Binnenkort komen we voor het eerst bij elkaar.

Ja, ik meld mij aan voor hulp met de moestuintjes

Vrijstad

Tja, dit terrein moet nog even wachten; we kunnen niet alles tegelijk. Medio augustus beslist de gemeenteraad over de hondenuitlaat en we zijn offertes en subsidies aan het aanvragen om het terrein te voorzien van echt Betuws fruit. We verheugen ons wel op de hondenuitlaat, want dat gaat voor de hondeneigenaren ook weer een ontmoetingsplek worden. Iedereen met ideeën voor de verdere invulling wordt uitgedaagd deze via de mail met ons te delen.

Straatwerk Vrijstadhal

Door drukte liep de planning iets uit, maar inmiddels is begonnen met de herbestrating. Rond de Vrijstadhal zijn al paden aangepast, en de mannen zijn nog niet klaar. Dat kan gebeuren wanneer je met een paar man voor heel Culemborg moet zorgen; zeker tijdens de zomervakantie. Maar we spreken de mannen geregeld en die zorgen dat alles weer recht ligt, hersteld of vervangen wordt zodat je daar weer fatsoenlijk kunt lopen.

Vrijwilligers gevraagd

De inrichting van ons Hart Van Voorkoop kost veel vrijwilligers-tijd en daar kunnen we wel wat extra hulp gebruiken. We zoeken nog onder andere een penningmeester. Maar zoeken ook mensen voor het overleggen met de gemeente, het bedenken van plannen, bijhouden en beantwoorden van mails, aanvragen van subsidies, overleg met allerlei partijen, voor het organiseren van werkzaamheden op de 3 terreinen, enz. Heel leuk en heel dankbaar werk dat, als je voldoende mensen hebt, maar een paar uur per week kost. Meld je aan via hartvanvoorkoop@gmail.com!

Voor nu:

  • praat dit rond;
  • meld je aan bij Anja voor de BBQ;
  • reserveer 8 en 15 september om te klussen en
  • meld je aan als actieve vrijwilliger.